En sliten städpatrull...

Efter många Delicatobollar blev vi tillslut klara med städningen. Det var många slitna krigare som helst skulle vilja ligga kvar i sängen hela söndagen istället för att fara och städa upp efter våra egna föräldrar! Jag har hört att det ska vara dom som ska städa upp efter oss, och inte tvärt om? ;)
Men nu är det i alla fall städat och klart och inte länge kvar tills vi är på väg mot Ghana!

                        Over and out (Filip)

The Golden Halo...

Ååå... sliter allt jag kan för att fixa middagen till föräldrabjudfesten i morgon... Det är tur att eleverna har allt under kontroll! Önskar jag vore Wille och kunde relaxa och känna lugnet.... Men som jag hört någon säga; "...lugnet före stormen..." ;-)
Jag tycker att jag är väldigt lugn och känner att det måste vara något vi missat eftersom det är så lugnt... Men förhoppningsvis så är det så här det ska kännas inför en resa till Afrika med 23 elever i sina bästa "partyår"; men några mörkrädda, ormrädda, flygrädda, flugrädda, hiv-rädda etc.  Dessutom med Henrik som aldrig lämnat Arlanda tidigare (det blir att fästa handbojorna så fort vi klivar av bussen....) För hur ska han kunna läsa skyltarna när han inte kommer så nära dem som hans näsa är lång... ;-) Sen har vi ju n´Gunder som tar dagen som den kommer och lufsar fram för att försöka hitta en lugn plats att tända sin pipa på mellan flygen... Å Wanje som klurar på hur denna ekvation kunde bli till och hur den ska lösas utan att det blir några minus eller plus i slutändan... Just det, vi har ju även Roger, han som varje år reser iväg utomlands... "All inclusive"!!!!! Längtar till resvane Janne anländer med lugna Mona och Ulf "erfarenheten" Lindström... Men inte e jag orolig inte... jag vet ju att allt är väl planerat och fixat.. känner tjejen som gjort det... hahaha!

Allt är under kontroll... det gäller bara att överleva sportlovet utan benbrott! Men vem vet... Johan kanske hänger mé!!! ;-)

Nej, nu har jag bloggat klart för i kväll, ska göra slutfinishen på fläskfilén till i morgon och sedan slapppa i soffan innan allt "stök" i morgon... innebandymatcher, prisavlämning, fika till innebandyn, middagen, duscha, fixa fördrink, platta håret.... ja, ja!
Dröm sött!
Kramar från den avslappnade och coola fröken Anna-Karin (magister)

                   


Synen från elevens perspektiv!..

Ja jag måste ju säga att det känns förbaskat spännande att vi snart ska dra iväg mot okända trakter med en kanon klass och några kanske mindre kloka lärare som hela tiden påstår att vi har ont om tid. Vilket vi inte har enligt vi elevers syn på det hela! för ni som har läst det våra lärare har skrivit så kan jag nu rätta deras misstag med att försäkra er alla om att läget är under full kontroll. Vi elever gör vårt bästa, åå jag lovar att vi utan problem kommer att ro iland detta projekt med kanske lite assistans från våra oroliga/YBERstressade lärare.(Anna-Karin bör definitivt ta åt sig)haha 

Ha en fortsatt trevlig helg! glada hälsningar den lurige och klurige wills


Första inlägget av The Man, The Myth The Henrik

Så nu är det två veckor kvar. Börjar kännas i magen, det är inte lite som ska göras...men tyvärr stannar mitt sinne vid Arlanda. Jööössösss har inte varit utomlands så jag kan inte tänka en tanke utanför systemet. Jag har läst böcker, har kompisar som rest över hela världen så jag kan det här. Men nu när kroppen ska med så blir det annorlunda. Böckerna har jag _en resa på runt 30 timmar ner kräver lite böcker och öronproppar så man slipper höra elevgnag när ens sinne far runt i universum - Ipoden är laddad MEN vad mer kan behövas aaahaaa som sagt mitt sinne kommer inte utanför gränserna....tur att jag har AK som fixar det här....också!!!!!.


Jag får nog be min favorit bön för att detta ska gå; Henrik Helgat vare mitt namn och ske min vilja så som i klassrummet så som i flyget och I Ghana.


Sista planeringsmötet med Samuel

Nu har det sista mötet innan Ghana med Samuel Appiah Kubi genomförts... Det gick bra som alltid när Samuel är med och detta mötet skedde på Ålidhems kyrkan. En jättefin och välbevarad kyrka.
Under mötet fick Samuel med sig pengar för att förbetala matinköp m.m. Det känns som om man hela tiden kommer ett steg närmare och i går kändes det mycket nära... Några små justeringar kring programmet och lite detaljer fixades, men i det hela så ser det mycket bra ut inför avresan den 9 mars! Pratade även med rektorn Margareth från Anfoega Senior High school och hon var mycket exalterad över att vi snart kommer dit!
Samuel ser fram emot denna resa och det gör även jag! Det känns ännu lite overkligt, men snart är vi där och då är det absolut verklighet!
Vad är det som händer härnäst? Jo, eleverna har planerat en föräldrafest den 21 och den ser jag fram emot! Ska bli kul att se eleverna "in action"! ;-)
En annan ska bara gå dit, äta gott, njuta och ha trevligt! Inget jobb och slit där inte! Eleverna har ALLT under kontroll! Eller?

                  /fröken Anna-Karin (magister)

En lärares dilemma

Under dagens planeringstillfälle kom frågan igen, -måste vi vara här på fredagar vi har ju inget att göra! Nåja resan är ju om tre veckor men å andra sidan jobbar vi ju bara två fredagar till för sen är det sportlov . Som lärare känner man en annan press, man har en annan överblick dessutom har jag nog en helt annan tidspress, dagar och helger är planerade fullt ut! Eleverna känner nog att dom hinner, det som skall göras tar kanske fem timmar och det kan man ju göra på lördag eller måndag det behöver vi ju inte göra just idag... Det som är skönt är att jag vet att alla är med och hjälper till och att saker och ting faktiskt alltid blir gjorda. Det kommer ordna sig om än det inte ser ut så just idag.

Janne (Lärare)


RSS 2.0